måndag 8 september 2008

Dyr läxhjälp ska avlasta föräldrar!

Läxhjälp för högstadieelever i Stockholm. Ännu ett sätt för föräldrar att slippa ta ansvar för sina barn? 3000 kr! Vilka vanliga småbarnsföräldrar har råd med det? Klyftorna mellan fattiga och rika barn ökar. Läs här! SÅ idén klingar helt fel i mina öran.

Sedan år 2000 har Majblommans Riksförbund drivit medveten opinionsbildande verksamhet som syftar till att göra beslutsfattare uppmärksamma på problemet med barnfattigdom. Många barnfamiljers villkor har försämrats sedan 1990-talet. Framförallt har inkomstskillnaderna mellan medelinkomsttagarna och de fattigaste barnfamiljerna ökat.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det leder ju iallafall till nya arbetstillfällen för studenter vid högskola och universitet. Det kan väl inte vara så illa? Sedan är det ju upp till var och en att välja om man vill ta del av ett erbjudande. Det är väl ett fantastiskt alternativ för de föräldrar som arbetar mycket, för arbeta mycket kommer de nog göra oavsett om läxhjälp finns eller ej.

linlasj sa...

Men alltså, hallå. Detta är fel väg att gå. Vart tog ansvaret för barnen vägen?

Deklarerade för dottern så sent som förra veckan - hon har precis börjat i gymnasiet - att jag hjälper henne med matten. Arbetar 40 timmar i veckan med 8 timmar restid och två dagars frånvaro.

Men hjälp ska hon så klart ha.

När jag gick i gymnasiet hjälpte de äldre eleverna mig. Utan betalning. Man lär sig på att lära ut. Man vet att man kan något den gång man ska lära ut det.

Klyftorna ökar, det kan aldrig vara bra. Man får hoppas att det löser sig...till slut...att folk får upp ögon för att pengar inte är allt.

linlasj sa...

Läser i artikeln "inte avsett enbart för höginkomsttagare". Alltså, folk har inte 3000 som ligger och skräpar i byrålådan.

Uttalandet tyder endast på att verklighetsuppfattningen behöver revideras. Eller så blir man blind av pengatillgången. I alla fall vissa.

Anonym sa...

Ja det är ju fantastiskt att du har tid att hjälpa din dotter med matten. Men de människor som av olika anledningar inte KAN hjälpa sina barn MEN har pengar. De tycker antagligen att du har gjort ett bra val som hjälper din dotter, varför kan du då inte se att de har gjort ett bra val för sina barn? Barnens bästa kommer väl i första hand, och vet du vad som är bäst för ditt barn får du nog lita på att andra vet vad som är bäst för sina barn. Det handlar helt enkelt om vad bristvaran är, tid eller pengar. Folk har det olika ställt.