onsdag 3 september 2008

Arbetsförmedlingen rekryterar bloggande jobbsökare

Arbetsförmedlingen söker för närvarande fem unga arbetssökande till ett alldeles speciellt uppdrag – att söka jobb och berätta om det i video-, blogg- och chattform. Till sin hjälp kommer jobbsökarna att ha en redaktion med några av Sveriges bästa ungdomsarbetsförmedlare och programledaren David Bexelius.

Vi vill engagera unga människor att hjälpa varandra i sitt jobbsökande. Vi tror att det är lättare att till sig information från någon som är i samma ålder och i samma situation än från en arbetsförmedlare. Dessutom kommer ungdomarna att bidra med värdefull kunskap till oss på Arbetsförmedlingen. Vi är experter på arbetsmarknaden, men de är experter på vad det innebär att vara ung och arbetssökande.

Arbetslöshet är ett krav och obefintlig arbetslivserfarenhet är en merit när Arbetsförmedlingen nu söker fem unga jobbsökare. De fem som väljs ut ska under hösten – tillsammans med fem ungdomsarbetsförmedlare och programledaren David Bexelius – ge sig ut och söka jobb. Fram till 30 november kommer de att blogga, filma och chatta för att dela med sig av sina erfarenheter, framgångar och misslyckanden till andra jobbsökande.

Satsningen Jobbsökarna syftar till att samla in och sprida jobbsökarinformation på ett nytt sätt – från unga till unga, utan mellanhänder. Jobbsökarna är också ett sätt att förbättra Arbetsförmedlingens kunskap och metoder för att hjälpa unga.

Ansökningar för att delta i Jobbsökarna kan göras på
jobbsokarna.se
Ansökningstiden går ut den 20 september.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Sara! Verkligen roligt att läsa om ditt engagemang. Många behöver en drivkraft som du.

Lycka till även i framtiden!
//Patric (gammal skolkamrat från Östra)