torsdag 28 februari 2008

Ungdomar, kändisar och Bollywood-filmer

LO presenterar idag en rapport om ungdomars etablering på arbetsmarknaden. Flera av resultaten är sådant som tidigare framkommit av andra undersökningar. Bland annat att det tar längre tid för unga att ta sig in på arbetsmarknaden idag än det har gjort tidigare och att unga är arbetslösa i högre utsträckning än befolkningen i övrigt. Trist, men inte särskilt överraskande som sagt. Dock understryker det ytterligare vikten av att hjälpa unga att bygga sociala nätverk och skaffa erfarenheter för att kunna konkurrera på rättvisa villkor.

Utan att säga för mycket befinner vi oss på Avstamp just nu i slutfasen av att planera ett projekt som syftar till just det. Det är lite stressigt, men ett grymt spännande projekt om jag får säga det själv. Med en massa kändisar inblandade... Förhoppningsvis kommer jag att kunna berätta mer om det i början av nästa vecka.

***

Efter att jag skrev om en rätt skruvad reklamfilm som Af Södermalm hade gjort (här) har skaparglädjen gått på högvarv på Arbetsförmedlingens kundtjänst. Ett antal Bollywood-filmer, bland annat den här och den här cirkulerar just nu inne i huset. Kan möjligen vara bland de roligaste och mest bisarra skapelser som någonsin tagits fram på den här myndigheten. Någonting håller på att hända helt klart.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt underbara filmer! Med en stor portion humor mår vi alla en smula bättre!

Anonym sa...

Helt underbara filmer! Med en stor portion humor mår vi alla en smula bättre!