måndag 12 november 2007

Nu händer det!

Nu börjar det ramla in riktigt glädjande siffror om ungdomsarbetslösheten. Både SCB:s siffror och våra egna från slutet av förra veckan pekar på att utvecklingen är på väg åt rätt håll. Och ganska fort dessutom.

SCB-siffrorna visar på den största ökningen av antalet sysselsatta ungdomar som har uppmätts sedan arbetskraftsundersökningarna inleddes 1963. På ett år handlar det om 8,8 procent.

AMS egen statistik visar också att även långtidsarbetslösheten bland unga nu också går stadigt nedåt. Just långtidsarbetslösheten bland unga ökade ju kraftigt i våras (vilket bland annat hänger ihop med de minskade satsningarna på arbetsmarknadsprogram). Men sedan dess har den nu minskat i ett halvår.

Bakom allt detta ligger förstås den förnämliga satsningen Avstamp!

Eller nja, det finns så klart andra faktorer som har betydligt större inverkan på arbetslöshetssiffrorna. Och svängningar på arbetsmarknaden, både uppåt och nedåt, märks nästan alltid snabbare bland ungdomar än bland andra grupper. Men oavsett vilket är det bra mycket roligare att jobba i medvind än i motvind!

Sen så kommer ju ungdomsarbetslösheten att öka dramatiskt senare den här veckan, som jag skrev här.

Men det är som sagt inget att stressa upp sig över.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har blivit utmanad! Se min blogg.

Regler:
Länka till din utmanare
Berätta 7 sanningar om dig själv
Utmana 7 bloggare
Lämna meddelande till dem du utmanat

Anonym sa...

Härligt!