onsdag 16 april 2008

Tre coola kvinnor till Sverige

Imorgon kommer tre fantastiska kvinnor som nominerats till World's Children's Prize for the Rights of the Child till Sverige för att ta emot pris.

De som kommer är
• Somaly Mam, före detta sexslav i Kambodja som nu kämpar för att frita flickor som hålls som slavar på bordeller. Hon har två flickor med sig som är f.d slavar. Hennes egen 14-åriga dotter kidnappades och våldtogs förra året av bordellmaffian, som hämnd för mammans arbete.

• Agnes Stevens, 70-årig kvinna från Los Angeles som jobbat 20 år för att hemlösa barn (oftast de som bor på gatan eller på härbärgen med sina mammor)ska få utbildning. Hon har med sig en pojke och en flicka som är hemlösa.

• Josefina Condori, indiankvinna från Peru som kämpar för att hjälpa de flickor som är pigor i privata hem. Hon har med sig två flickor, f.d pigor, som nu bor på Josefinas hem i Cuszco i Peru.

Det är tre OTROLIGT coola kvinnor som är värda all uppmärksamhet. Ni kan läsa mer om dem, där finns också pressreleaser och bilder.

1 kommentar:

Anonym sa...

För mig som just varit i Kambodja känns det ju onekligen uppmuntrande att arbete prisas. För misären jag såg var sannerligen en örfil, vars smärta sitter kvar långt efter hemkomst.