onsdag 26 mars 2008

Framtidstelefon ska hjälpa unga göra smartare val



Två nya tjänster från Arbetsförmedlingen ska göra det lättare för unga människor att göra smarta val på arbetsmarknaden. Den ena är en webbaserad yrkeskompass som ligger på arbetsformedlingen.se. Den andra är en Framtidstelefon som öppnar denna vecka dit unga kan ringa för att ställa frågor om exempelvis olika utbildningar och var jobben förväntas finnas i framtiden.

Det är ju otroligt svårt att överblicka arbetsmarknaden idag, och de utbildnings- och karriärval som unga gör stämmer ofta ganska dåligt överens med arbetsmarknadens behov. Det syns bland annat i att det tar allt längre tid för unga att etablera sig på arbetsmarknaden. Vi vill göra det lättare att fatta beslut som faktiskt leder till jobb

Framtidstelefonen är en tjänst som tidigare har testats i samband med valet till högskolan. Nu lanseras den som en permanent del av Arbetsförmedlingens kundtjänst. Numret till Framtidstelefonen är 0771-416 416, och linjen har öppet alla vardagar 08.00-22.00 samt helger kl 10.00-16.00. Det går även att mejla frågor till framtidstelefonen@arbetsformedlingen.se.

Svenskt Näringsliv har också släppte ny sajt om olika utbildningars framtidsutsikter: http://www.hogskolekvalitet.se

Inga kommentarer: