onsdag 1 oktober 2008

Nu är de fem bloggande jobbsökarna på plats


Idag startar Arbetsförmedlingens nya satsning Jobbsökarna. Från över 1400 inkomna ansökningar har fem unga arbetssökande valts ut för att blogga och filma för Arbetsförmedlingen. På sajten jobbsokarna.se kan man från och med idag följa deras framgångar och misslyckanden i bloggar, bilder och videoinslag.

Det här är första gången vi ger de arbetssökande själva verktyg att hjälpa och stötta varandra. Jobbsokarna.se är som en blandning av ett virtuellt arbetsförmedlingskontor och en dokusåpa med substans. En plats där expertis möter praktisk erfarenhet.

– Det jag vill få ut av bloggandet som arbetssökande är att människor ska känna igen sig. När jag skriver hur det känns för mig så hoppas jag på kommentarer som säger "Ja! Så var det för mig också!". För när folk känner igen sig i varandra kan man börja ge tips, säger Johanna Sagulin, en av de fem Jobbsökarna.

På jobbsokarna.se har var och en av de fem jobbsökarna en egen blogg där de från och med idag och under hela hösten berättar om framgångar, misslyckanden och lärdomar i jobbsökandet Här läggs det också löpande upp filmer, både jobbsökarnas egna mobilfilmer, och olika filmade situationer som jobbsökarna ovetandes utsätts för. Besökare på jobbsokarna.se kan också dela med sig av sina tips och råd om jobbsökande.

De fem första jobbsökarna är:
• Daniel Kjellström, 19-årig Södertäljebo som arbetat på zoo och bageri men som brinner för trädgårdsskötsel.
• Mandana Kolahdozan, 22-åring från Hässelby med universitetsutbildning i sociologi och förtroendeuppdrag i Sockholms FN-förening och Svenska Irankommittén.
• Anna Rahmberg, 23-årig mångsysslare från Malmö och medlem i Skånes stamningsförening.
• Alexander Rydén, 19-åring från Åre med ett egenproducerat onlinerollspel och en
5:e plats i junior-SM i sportklättring på meritlistan.
• Johanna Sagulin, serietecknarutbildad 23-åring från Örebro.

Till sin hjälp har jobbsökarna en redaktion med några av Sveriges bästa arbetsförmedlare och programledaren David Bexelius. Om och när någon av jobbsökarna får jobb kommer de att ersättas av nya kandidater.

Jobbsökarna är en del av Arbetsförmedlingens ungdomssatsning Avstamp. Syftet med Avstamp är att fler unga snabbt ska få rätt jobb, att höja kunskapsnivån om arbetsmarknaden bland unga och öka kunskapen om ungdomars situation och förutsättningar hos arbetsgivare och vägledare.

Gå in på www.jobbsokarna.se

Inga kommentarer: